Voorbehandeling

Een goed materiaaloppervlak vormt onze eerste prioriteit.

Een bepalende factor

Van het ontvetten van materialen tot het stralen en verzinken van metalen, onze verschillenden voorbehandelingen lopen zeer uiteen. Het kiezen voor de juiste behandeling van uw materiaal, is de eerste stap naar uw gewenst eindresultaat.

Onze basis

De draagkracht van het materiaaloppervlak bepaald de levensduur van uw product. Om goede hechting van onze coating te verzekeren, besteden we daarom veel aandacht aan de voorbehandeling van uw materiaal. Wij zorgen voor voldoende ruwheid gecombineerd met een schoon en vetvrij oppervlak.

Zorg voor uw materiaal

Om de hechting te bevorderen, kunnen we corrosie en oude laklagen verwijderen door pneumatisch te stralen en te schuren. Bij natlakken wordt uw materiaal, voorafgaand, zorgvuldig ge√ęgaliseerd. Bij iedere tussenstap in het proces wordt het materiaal grondig ontvet.

Verzinken

Ligt corrosie als gevolg van de omgevingsfactoren op de loer, dan kunnen wij uw staal voorzien van een zinklaag. Hierdoor is deze maximaal bestand tegen corrosie waardoor de levensduur wordt verlengd. Het is tevens mogelijk om uw verzinkt staal alsnog te voorzien van een poedercoating of natlaklaag naar wens.